SK Ottenburg trekt naar het WK in Brazilië

De voetbalspelers van SK Ottenburg hebben de Eén-quiz "De 12de man" gewonnen. Ze winnen een reis naar het WK in Brazilië. SK Ottenburg haalde het van de familie Viaene uit Roeselare.

SK Ottenburg kreeg als "12e man" acteur Sven De Ridder toegewezen, nadat de familie Viaene voor regisseur Erik van Looy had gekozen. In een spannende finale trok de voetbalploeg uiteindelijk aan het langste eind. Ze krijgen een verblijf in Brazilië tijdens het WK, tickets voor de Rode Duivels inbegrepen.

Het winnende team had overigens zelf al 20.000 euro opgehaald om samen naar Brazilië te trekken. Dat geld kunnen ze dus voor iets anders gebruiken.

"De 12de man" zit erop nu. Karl Vannieuwkerke presenteerde ruim vijf weken lang de quiz, waarin elke dag twee teams van elf spelers het tegen elkaar opnamen. Elke aflevering leverde een winnend elftal op en een kans om door te stoten naar de finale, waarin de twee beste teams streden voor de ultieme overwinning.