SP.A valt CDH-staatssecretaris aan in de Kamer

Een opvallend tafereel in de Kamer, waarbij de ene regeringspartij de andere zwaar aanpakt. Het was de Vilvoordse SP.A-burgemeester Hans Bonte die erg kritisch was voor CDH-staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet.

Wathelet verschoof twee vliegroutes vanop Brussels Airport van de grensregio Brussel-Vlaams Gewest in de richting Noordrand. De burgemeesters van de Noordrand zijn niet te spreken over die verschuiving. Volgens hen dragen hun inwoners door deze aanpassing van vliegroutes voortaan niet alleen de hinder van vliegtuigen die van op deze baan richting Noordoosten, Noorden of Noordwesten vliegen, maar ook van de toestellen richting Westen, Zuidwesten, Zuiden en zelfs Zuidwesten.

Een van die burgemeesters, SP.A'er Hans Bonte (Vilvoorde) ging op datzelfde elan voort in de Kamer. Volgens hem leiden de gewijzigde vliegroutes tot een onrechtvaardige spreiding en is de concentratie in de Noordrand nog nooit zo groot geweest. Dat een burgemeester uit de Noordrand uithaalt naar een CDH-staatssecretaris is op zich niet zo opvallend, wel opvallend was het feit dat Bonte voor zijn tussenkomst veel applaus kreeg vanop de SP.A-banken, terwijl de SP.A en het CDH samen deel uitmaken van de federale regering. De tussenkomst van Bonte werd trouwens ook bij oppositiepartij N-VA op applaus onthaald.

Eergisteren maakte de Vlaamse regering bekend dat ze naar de Raad van State trekt om die beslissing om vluchten naar de Noordrand af te leiden, aan te vechten.