Stichting Ihsane Jarfi opgericht tegen homofobie

De familie van de in 2012 wegens zijn homoseksualiteit vermoorde Ihsane Jarfi heeft een stichting opgericht ter nagedachtenis van de man. Het doel van de vereniging is strijden tegen elke vorm van discriminatie en geweld, in het bijzonder wanneer die gericht is tegen homoseksuelen.

Ihsane Jarfi had donderdag zijn 34e verjaardag moeten vieren. Zijn familie maakt daarom vandaag bekend dat ze een stichting heeft opgericht ter nagedachtenis van de man die in april 2012 ontvoerd werd door vier Luikse dertigers toen hij een bar verliet. De vier schopten en sloegen Ihsane Jarfi en lieten hem voor dood achter in een veld in Nandrin.

De stichting wil de politieke en de culturele wereld en het verenigingsleven mobiliseren. Er komen sensibiliseringsacties, zoals tentoonstellingen, spektakels en concerten.

"De stichting is een manier om het gestolen leven en het ontvoerd geluk van Ihsane voort te zetten en om te tonen dat we de moed niet opgeven", zegt zijn vader Hassan Jarfi.

De raad van bestuur van de stichting wordt voorgezeten door Bernard Thiry, voorzitter van het directiecomité van Ethias, en is samengesteld uit Luikse politici van de PS, CDH, MR en Ecolo, evenals vertegenwoordigers uit de culturele sector en het verenigingsleven.

Meest gelezen