Vakantiesalon is geopend

Op de Heizel in Brussel is de 56ste editie van het Vakantiesalon gestart. De komende dagen worden er 100.000 bezoekers verwacht. Hoewel steeds meer mensen hun reizen boeken via het internet, was het vanmorgen al erg druk op de jaarlijkse beurs.

De Vlaamse Vereniging van Reisbureaus is niet erg enthousiast over de trend om steeds vaker reizen te boeken via internet. "Als je via internet iets boekt in China en eens je aankomt blijkt er niets aanwezig te zijn, kan je wel tegen je scherm roepen, maar dat gaat niet veel helpen", klinkt het.

De grote touroperators hebben daarentegen het internet wel omarmd, maar het Vakantiesalon blijft onmisbaar voor hen. "Mensen hebben graag advies", zeggen ze bij Sunjets.

Het Vakantiesalon is nog tot maandag te bezoeken in de Heizel in Brussel.