Voetganger aangereden door tram in Schaarbeek

In Schaarbeek is vanmorgen een voetganger aangereden door een tram. Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Lambermontlaan en de Chazallaan. De man raakte zwaargewond, maar zijn toestand is intussen stabiel.

"Het slachtoffer was aan het joggen toen hij rond 8u23 gegrepen werd door een tram", zegt Ann Van Hamme van de MIVB. "Hij was aan het luisteren naar zijn mp3-speler en hoorde daardoor de tram niet aankomen. De man raakte zwaargewond, maar is bij bewustzijn."

Een woordvoerder van de politiezone Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) meldde deze namiddag dat de toestand van de man stabiel is.

Door het ongeval waren er enkele uren problemen op het tramnetwerk. De MIVB legde pendelbussen in en probeerde ook trams om te leiden. Sinds 11 uur rijdt het tramverkeer opnieuw normaal.