Weer 4 onthoofde lichamen teruggevonden in Mexico

In de Mexicaanse stad Zacapu, in de staat Michoacán, zijn vandaag de hoofden en lichaamsresten teruggevonden van vier mensen. De hoofden van de slachtoffers waren op straat gegooid, sommige andere lichaamsdelen werden in de buurt van een kerk teruggevonden. Bij de stoffelijke resten zat een boodschap. De slachtoffers zijn intussen geïdentificeerd.

Bij de lichaamsresten zat een papier waarop stond "Dit is wat er gebeurt met zij die de ridders van de Tempeliers steunen", een verwijzing naar de belangrijkste misdaadorganisatie van Michoacán.

Vorige week werden in een ander stadje in de Mexicaanse staat ook al twee onthoofde lichamen teruggevonden. Die slachtoffers zijn nog steeds niet geïdentificeerd.

Om confrontaties tussen leden van de misdaadorganisatie en burgermilities tegen te gaan, houdt de Mexicaanse federale regering sinds het begin van dit jaar grootscheepse interventies in Michoacán. De federale regering sloot vorige maand nog een verdrag met sommige zelfverdedigingsmilities om ze te erkennen en hun wapens te registreren.