29 jaar cel voor Mesult Uçar voor moord op broers in Meulebeke

Het hof van assisen in Brugge heeft Mesut Uçar veroordeeld tot 29 jaar cel voor de moord op twee broers in Meulebeke. Dat is 4 jaar meer dan wat het Openbaar Ministerie vroeg. Eerder werd zijn broer Hasan Uçar vrijgesproken door het hof. In de motivatie stond dat er gerede twijfel was dat hij de schietpartij kon verhinderen en dat het ook niet vaststond dat hij tijdig aanwezig kon zijn.

Sinds 2007 sluimerde er al een vete tussen beide Turkse clans uit Meulebeke, maar in september 2010 liep het helemaal mis. Er ontstond een discussie tussen beide families waarbij ook enkele klappen vielen. Daarop ging Mesult Uçar een pistool halen bij hem thuis. Uçar schoot de twee broers dood met 15 pistoolschoten.

De jury verwierp gisteren dat de schietpartij werd uitgelokt door de slachtoffers en verwees in haar motivatie naar het feit dat het pistool al geladen klaar lag en dat hij voldoende tijd had om op zijn beslissing terug te komen.

Vandaag werd beslist over de strafmaat. De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 29 jaar. Dat is vier jaar meer dan wat het Openbaar Ministerie vroeg.