"Mensen denken dat eekhoorns lieve beestjes zijn"

Chef Jos Hubau van restaurant 't Konijntje in Kluisbergen zal dan toch geen eekhoorn op het menu plaatsen. Dat heeft hij gezegd in een interview met Q Music. Hij bergt de plannen op omdat hij en zijn gezin meerdere bedreigingen hebben ontvangen.
AP2011

In een interview met MNM lichtte Hubau gisteren nog zijn plannen om eekhoorn te serveren nader toe. "Zij zijn erg lekker op de barbecue of op de grill", zei hij toen. "Protestgroepen heb ik nog niet gezien", voegde hij er aan toe.

Nauwelijks enkele uren later maakte Hubau echter bekend dat hij alsnog van zijn plannen afziet. Naar eigen zeggen hebben hij en zijn gezin meerdere bedreigingen ontvangen. "Zowel via e-mail als via de telefoon zijn we bedreigd", zei hij op Q Music. "Dit gaat te ver. Daarom heb ik beslist het niet te doen."

"Ik vermoed dat de aaibaarheidsfactor van de diertjes een grote rol speelt. Mensen denken dat eekhoorns lieve beestjes zijn. Ik heb familie in Canada en Engeland en zij denken daar heel anders over. Eekhoorns vallen veel sneller aan dan bijvoorbeeld een rat."

"Sowieso zou ik de grijze eekhoorn hebben geserveerd en niet de bedreigde rode eekhoorn. Volgende week zou de eerste levering van eekhoornvlees aankomen, maar dat gaat nu niet door."