Apple koopt voor 14 miljard eigen aandelen

Het Amerikaanse IT-concern Apple heeft opnieuw voor 14 miljard dollar eigen aandelen ingekocht. Toch topman Tim Cook ook een spaarpotje overhouden om eventueel overnames te kunnen uitvoeren.

Met de nieuwe aankopen heeft het bedrijf uit Cupertino het voorbije jaar nu al voor 40 miljard dollar aan eigen aandelen ingekocht. Activistische aandeelhouders zoals Carl Icahn willen dat Apple nog meer aandelen inkoopt en cash uitkeert aan de aandeelhouders.

Topman Tim Cook vindt het nu echter genoeg. Hij begrijpt ook niet dat de beurskoers van Apple de voorbije weken gedaald was. De inkoop kan daar een mouw aannpassen en toont volgens Cook het vertrouwen in de eigen toekomst aan.

Toch wil Cook een flinke reserve aan cash in het bedrijf overhouden met het oog op eventuele overnames en investeringen in nieuwe producten. 

A2012