Billy Crystal en Oprah Winfrey zwaaien Jay Leno uit

De Amerikaanse talkshowpresentator Jay Leno (63) heeft de laatste uitzending gepresenteerd van zijn "Tonight show". Onder anderen Oprah Winfrey, Jack Black en Kim Kardashian kwamen afscheid van hem nemen. Van president Obama was er een videoboodschap.
2014 NBCUniversal Media, LLC

"Ik hou niet van afscheid nemen", zei Leno bij de start van de show. "Maar NBC wel." Met die grap rakelde hij de gebeurtenissen van vijf jaar geleden nog eens op. Toen verving NBC Leno door Conan O'Brien, maar dat werd geen succes. Na 9 maanden keerde Leno terug.

In de laatste show werd er teruggeblikt op de voorbije 22 jaar. Een van de gasten was acteur Billy Crystal, die ook in Leno's eerste programma in mei 1992 te zien was. Hij bracht ook een muzikaal eerbetoon, een bewerking van een nummer uit "The sound of music".

President Obama zei in een videoboodschap dat hij niet boos is over de grappen die Leno over hem gemaakt heeft. Hij bood Leno zelfs een nieuwe job aan: ambassadeur op de Zuidpool. "Ik hoop dat je een warme jas hebt", grapte Obama.

"Dit zijn de mooiste 22 jaar van mijn leven geweest", zei Leno tot slot. "Maar nu is het tijd om te vertrekken en dit door te geven aan de volgende kerel." Vanaf 17 februari zal Jimmy Fallon (39) "The tonight show" presenteren. Leno wil opnieuw als stand-upcomedian werken. Ook een nieuw tv-programma sluit hij niet uit.