Brusselmans verwerkt ziekte van ex-vrouw in nieuwe roman

Herman Brusselmans verwerkt de ziekte van zijn ex-vrouw Tania De Metsenaere in zijn nieuwe roman "Poppy en Eddie". Dat staat vandaag in Het Nieuwsblad en De Standaard. In de roman, die omschreven wordt als een semiautobiografie en een liefdesroman, heeft de schrijver het openlijk over het feit dat er vorig jaar borstkanker bij haar werd vastgesteld.

Brusselmans uit doorheen het boek zijn bezorgdheid over de gezondheidssituatie van de vrouw met wie hij 20 jaar samen was. De focus ligt op de manier waarop hij zelf met haar ziekte omgaat.

"Dit is Hermans boek en ervaring", zegt Tania De Metsenaere in de kranten. "Ik heb me voorgenomen niet over "Poppy en Eddie" te praten. Dat laat ik aan Herman over." De Metsenaere geeft wel aan dat ze "bijzonder blij" is met het boek.

Brusselmans schrijft over hoe hij zich voelt bij de diagnose en de ziekte. "Ik kon toch moeilijk brullen: M'n ex-vrouw Poppy heeft kanker! Ze moet genezen! Zij en niemand anders", is een van de persoonlijke fragmenten uit het boek.

Poppy is in het boek het koosnaampje dat Brusselmans voor Tania gebruikt, Eddie is hun hond. Het boek komt op 20 februari uit.