Di Rupo: "Labille heeft niets verkeerd gedaan"

"Minister Labille heeft niets verkeerd gedaan." Met die woorden heeft premier Elio Di Rupo (PS) zijn minister van Overheidsbedrijven Jean-Marc Labille verdedigd in de zaak van de verloning van de Belgacom-topvrouw Dominique Leroy. Di Rupo zei ook dat de regering geen wettelijke mogelijkheid heeft om het contract in te kijken.

Gisteren had de regeringspartij Open VLD met de steun van oppositiepartij N-VA gevraagd om desnoods achter gesloten deuren het contract te bekijken.

Maar die wettelijke mogelijkheid heeft de regering niet, zei premier Di Rupo vandaag. "De verzekering is een zaak tussen de raad van bestuur van Belgacom en Leroy zelf", zei Di Rupo.

De premier nam het op voor zijn minister. "Labille heeft niets verkeerd gedaan", benadrukte Di Rupo. In het kernkabinet is er enkel gesproken over de verloning van Leroy, niet over de andere voordelen, klinkt het.