Duitse dokter stelt diagnose dankzij "House M.D."

Een Duitse dokter slaagde erin om een moeilijke diagnose te stellen dankzij een aflevering van de ziekenhuisserie "House". Andere dokters beten hun tanden stuk op de patiënt, die een ernstige hartafwijking vertoonde en blind en doof werd. De Duitse dokter herinnerde zich een aflevering van "House" waarin dezelfde symptomen werden besproken. Dat is te lezen in het medische blad The Lancet.
epp

De dokter was niet aan zijn proefstuk toe, want in medische kringen wordt hij wel eens "de Duitse dokter House" genoemd. Hij gebruikt regelmatig afleveringen van de serie om zijn lessen te illustreren en dit keer kon hij ze effectief in de praktijk omzetten.

De patiënt had geen noemenswaardige medische geschiedenis, behalve dan dat hij zijn beide heupen had laten vervangen door kunstmatige exemplaren. Daardoor beleefde dokter Schäfer een heus House-moment en kwam hij tot dezelfde conclusie als de dokters in de serie: een kobaltvergiftiging, afkomstig van de heupprotheses.

Jammer genoeg leverde de juiste diagnose geen totaal herstel op. Zijn toestand verbeterde lichtjes, maar hij is nog steeds voor een groot deel doof en blind. Zijn hart is er wel beter aan toe.

lees ook