Gestolen Stradivarius van 3,6 miljoen weer terecht

De politie in de Amerikaanse staat Wisconsin denkt de Stradivarius te hebben teruggevonden die in januari gestolen werd van een dirigent die de kostbare viool geleend had. Het instrument is 3,6 miljoen euro waard.
AP2014

De dirigent van het Milwaukee Symphony Orchestra werd twee weken geleden met een stroomstootwapen belaagd na een optreden. Dieven gingen er met het instrument vandoor. De vioolkist werd later teruggevonden. Experten gaan nu onderzoeken of het wel degelijk om dezelfde viool gaat.

Twee mannen en een vrouw werden eerder deze week aangehouden. Een van hen zou eerder al betrokken geweest zijn bij een kunstroof.

De Stradivarius werd in 1715 gemaakt door de beroemde Italiaanse vioolmaker. Er was een beloning van 100.000 dollar (73.500 euro) uitgeloofd voor tips die tot het terugvinden van het instrument konden leiden.