Gevluchte Indonesiërs kunnen terecht in "liefdestenten"

Indonesiërs die al maandenlang verblijven in tentenkampen, op de vlucht voor een actieve vulkaan, krijgen sinds kort een extra mogelijkheid om zich wat te ontspannen. De overheid heeft immers speciale tenten voorzien waarin (getrouwde) koppels hun liefde kunnen bedrijven. Dat meldt The Jakarta Post.

De vulkaan Sinabung houdt in Indonesië lelijk huis. Sinds september barst de vulkaan regelmatig uit en eerder deze week vielen daarbij nog minstens 15 dodelijke slachtoffers. Veel bewoners zijn op de vlucht voor lava, assen en zwarte rook.

De overheid heeft tentenkampen opgezet voor de vluchtelingen. Sinds kort zijn de kampen uitgebreid met zogenoemde "liefdestenten". Ze werden enkele meters buiten het tentenkamp opgetrokken. Ze zijn voorzien van rubberen matrassen en pashokjes.

De overheid zegt wel dat de tenten alleen bedoeld zijn voor getrouwde koppels, maar "we bewaken ze niet. We houden ze alleen wat in het oog vanuit onze commandopost."

lees ook