Limburgse gemeenten versterken hun winkelcentra

Twee Limburgse gemeenten nemen maatregelen om hun winkelcentrum te versterken. Beringen stelt een centrummanager aan en Maaseik huurt 30 coaches in die de middenstanders moeten helpen.

Beringen stelt een centrummanager aan en er komt ook een vzw centrummanagement die Beringen Centrum moet promoten.

Om die vzw te financieren, wordt de promotaks voor handelaars verdubbeld. Er is ook een budget uitgetrokken om leegstaande winkelpanden aan te pakken. Dat gebeurt met stickers, werfdoeken, tijdelijke kunsttentoonstellingen of pop-upstores. Vanaf volgend jaar krijgen handels- of horeca-uitbaters een subsidie als ze met een nieuwe zaak starten in Beringen-Centrum.

In Maaseik huurt het stadsbestuur 30 coaches in die de middenstanders moeten helpen. Ze kunnen bijvoorbeeld raad geven bij de inrichting van hun winkel of etalages, bij het starten van een website of de organisatie van de boekhouding of acties.