Philip Seymour Hoffman begraven tussen de sterren

De filmwereld heeft vrijdag op gepaste wijze afscheid genomen van een grote filmnaam. Hollywood was sterk vertegenwoordigd op de afscheidsplechtigheid in de Sint-Ignatiuskerk in de New Yorkse Upper East Side. Onder de rouwende filmmakers trokken vooral Meryl Streep, Cate Blanchett, Diane Keaton en Joaquin Phoenix de aandacht.
De moeder van de drie kinderen van Hoffman woonde de plechtigheid bij.

Philip Seymour Hoffman is begraven in New York. Onder anderen de acteurs Ethan Hawke, Amy Adams, Michelle Williams, Marisa Tomei en Brian Dennehy, regisseurs Mike Nichols, Paul Thomas Anderson en Joel Coen en scenarist David Bar Katz woonden de afscheidsplechtigheid voor familie en vrienden bij.

Het was ook David Bar Katz die zondag het lijk van de 46-jarige Hoffman aantrof. De acteur overleed nagenoeg zeker aan een overdosis heroine, al gaf een eerste autopsie hierover geen uitsluitsel. Hoffman was al jaren verslaafd aan drank en drugs.

Hoffman won in 2006 een Oscar, voor zijn rol als schrijver Truman Capote in de film "Capote".

AP2014