Sylvie D'Haene wordt nieuwe directeur Stichting Lezen

Sylvie D'Haene wordt de nieuwe directeur van Stichting Lezen, het Vlaamse aanspreekpunt voor leesbevordering. In september volgt ze Majo de Saedeleer (foto) op die de organisatie gedurende 12 jaar leidde. Nu is D'Haene nog directeur van het museum en kenniscentrum Huis van Alijn in Gent.

Professor Koen Jaspaert, voorzitter van Stichting Lezen, stelt het zo: "Met Sylvie D'haene werft Stichting Lezen een directeur aan die al heeft bewezen dat ze een ploeg enthousiaste deskundigen kan ondersteunen en in de juiste richting sturen. Dat is precies wat Stichting Lezen nodig heeft: een betrokken coach die een team van specialisten uit kan laten groeien tot meer dan de optelsom van de individuele capaciteiten. Stichting Lezen ziet een dergelijke coach vertrekken, maar krijgt een nieuwe kapitein op het schip die datzelfde doel op haar manier kan realiseren."

Huidig directeur Majo de Saedeleer gaat in de zomer met pensioen. Na een loopbaan in onderwijs, cultuur en media stond zij aan het hoofd van Stichting Lezen sinds de oprichting in 2002, en zette met haar team een doorgaande lijn van leesbevorderingsprojecten uit. In 2011 kreeg De Saedeleer de Filson Steers Mariman Prijs van de Koning Boudewijnstichting, een prijs voor een leven in het teken van de opvoeding van kinderen en jongeren.