Taliban gijzelen Britse militaire hond

Talibanstrijders houden een Britse militaire hond gevangen. Op een filmpje dat gisteren op het internet is verschenen, is te zien hoe de gewapende strijders met de hond poseren. Het dier werd wellicht in december gevangengenomen bij gevechten in de buurt van Kaboel in Afghanistan.

De hond draagt een speciaal harnas met een gps-module en camera. Hij zou luisteren naar de naam Colonel. De Amerikanen hebben de verdwijning van de hond bevestigd en volgens de BBC gaat het wel degelijk om een Britse militaire hond.

Het is onduidelijk wat de taliban met Colonel van plan zijn. Volgens de taliban is het dier in goeie gezondheid en wordt het niet mishandeld. Honden worden wel vaker ingezet in oorlogsgebied. Ze kunnen bommen ruiken en worden ook gebruikt om menigten te controleren.

Bekijk hier het filmpje: