Vliegtuigkaper wilde naar Sotsji

In Turkije is een vliegtuig tot landen gedwongen nadat een passagier eerder beweerd had dat er een bom aan boord was. De man wou het toestel afleiden naar de Zuid-Russische stad Sotsji waar de Winterspelen begonnen zijn.

Het toestel van de Turkse maatschappij Pegasus Airlines was op weg van de Oekraïense stad Kharkhiv naar Istanbul in Turkije. Onderweg beweerde een passagier dat er een bom aan boord van het toestel was en hij dreigde ermee die te laten ontploffen.

De man eiste dat het toestel koers naar de Zuid-Russische stad Sotsji zou zetten, waar vanavond de Olympische Winterspelen zijn geopend. Het toestel werd door een Turkse F-16 tot landen gedwongen op de luchthaven van Istanbul. 

De kaper is daarna overmeesterd door de veiligheidsdiensten. Volgens sommige bronnen zou het gaat om een Oekraïense man die de indruk gaf dronken te zijn. 

Het toestel is onderzocht, maar er zijn geen explosieven gevonden. Er waren 110 mensen aan boord. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.