Voorzitter Belgacom wil wel praten over loon CEO

Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom, wil achter gesloten deuren de Kamer wel uitleg geven over de verloning van de nieuwe CEO Dominique Leroy. Eerder had Belgacom dat geweigerd.

De voorbije dagen is het tot flink wat touwtrekken gekomen nadat bleek dat Dominique Leroy, de nieuwe topvrouw van Belgacom, nu toch meer dan de eerder vermelde 650.000 euro per jaar zou verdienen. In de Kamer trok niet enkel de oppositie, maar ook de regeringspartij Open VLD fel van leer tegen minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS).

Labille speelde de bal door naar Belgacom en dat bedrijf liet weten dat er pas duidelijkheid zou gegeven worden bij de voorstelling van het volgende jaarverslag begin volgend jaar.

Vanavond liet Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur, echter een ander geluid horen. De Clerck is bereid om in de Kamer uitleg te geven over het contract en de vergoedingen van mevrouw Leroy, maar dat moet dan wel achter gesloten deuren gebeuren in de commissie-Infrastructuur omdat het contract vertrouwelijk is.

De Clerck zei wel dat Leroy een vast loon krijgt van 500.000 euro en daarbovenop een variabele vergoeding van maximum 150.000 euro. De CEO behoudt ook alle voordelen die ze vroeger ook al had bij Belgacom zoals een bedrijfsauto, een hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering.

Volgens sommige media zou de verloning van Leroy daardoor ongeveer rond 800.000 euro per jaar schommelen.