Wie krijgt de MIA voor de Hit van het Jaar?

De nominaties voor de MIA's zijn al sinds januari bekend maar nog één categorie lag open: die van de Hit van het Jaar. Daarvoor zijn nu Hooverphonic met "Amalfi", Netsky feat. Billie met "We can only live today (puppy)", Ozark Henry met "I'm your sacrifice" en Stromae met "Formidable" genomineerd. Voor Stromae is het zijn achtste nominatie.

De genomineerde hits zijn geselecteerd op basis van de verkoopcijfers in Vlaanderen en airplay op de Vlaamse radiostations. Kijkers kunnen voor de categorie Hit van het Jaar enkel stemmen tijdens de liveshow morgen op Eén.

Stromae wordt nog een beetje meer slokop, want hij was al genomineerd in zeven categorieën (Dance, Pop, Solo man, Album, Artwork, Auteur/componist en Videoclip). Voor Hooverphonic is het de derde nominatie. De band rond Alex Callier maakte al kans in de categorieën Groep en Pop. Ozark Henry verdubbelt zijn nominaties (hij had er al één op zak in de categorie Pop) en voor Netsky feat. Billie is het de eerste nominatie.