"Franstaligen demoniseren ons en maken mensen bang"

Volgens N-VA-kopstuk Liesbeth Homans maken de Franstalige partijen de mensen bang voor de N-VA. "Het is bijna een aansporing tot haat", zegt ze in een interview met de website van La Libre Belgique.
Homans (links) op het N-VA-congres vorige week.

Homans, voorzitter van het OCMW in Antwerpen, verdedigt op de website van de Franstalige krant de plannen die de N-VA vorige week voorstelde op het congres."Wij streven niet naar een 7e staatshervorming, we willen de ultieme staatshervorming: het confederalisme. Het heeft geen zin om opnieuw een bric-à-brac-hervorming uit te werken waarbij de bevoegdheden worden overgedragen zonder de middelen." Homans zegt dat ze daarbij wel solidair wil blijven met Wallonië, maar slechts tijdelijk.

Homans heeft ook kritiek op de Franstalige pers en partijen. "Als wij het niet eens zijn met de Franstaligen, dan zeggen wij dat. Maar zij, ze demoniseren ons en maken de mensen bang. Ze stellen ons voor als monsters die alles van de Walen willen afnemen. Het is bijna een aansporing tot haat."

lees ook