"Je geeft geen lucifers aan een brandstichter"

De Brusselse MR heeft op haar congres zwaar uitgehaald naar de N-VA. Vincent De Wolf, lijsttrekker van de MR voor het regionale parlement in Brussel, heeft gezegd dat de NVA geen plaats heeft in de Brusselse regering, vermits die partij Brussel kapot wil maken.

"Omdat de N-VA Brussel kapot wil, is er geen plaats voor hen in de Brusselse regering", zei De Wolf op het congres van de MR. "Je geeft toch ook geen lucifers aan een pyromaan", stelde hij. 

Eerder had de lijsttrekker ook al in een interview in de krant La Libre Belgique uitgehaald naar de N-VA. De Wolf herhaalde daar dat hij samenwerken met de N-VA niet ziet zitten. "Ze willen ons onder curatele plaatsen. Ik wil dat de Brusselaars opnieuw fier zijn dat ze Brusselaar zijn. Het is onmogelijk om dat samen met de N-VA te doen."

Feit is wel dat de regeringsvorming in Brussel normaal gezien per taalgroep gebeurt. De Franstalige partijen kiezen hun regeringspartners en de Nederlandstalige die van hen.