"Kiezer bepaalt samenstelling regeringen, niet Open VLD"

N-VA-ondervoorzitter Ben Weyts reageert scherp op de voorstellen en uitspraken van Open VLD vanochtend in enkele kranten. Zo is Weyts bijvoorbeeld niet te spreken over de suggestie van Alexander De Croo en Jean-Jacques De Gucht voor symmetrische regeringen.

"Ik kan enkel maar hopen dat er ooit een dag komt waarop Open VLD even veel aandacht besteedt aan de belangen van de Vlamingen als aan de eigen belangen. Tot zo lang dient men te beseffen dat de samenstelling van de volgende regeringen niet bepaald wordt door Open VLD, maar door de kiezer. Elke dag opnieuw moeten we ons daarvoor gelukkig prijzen", aldus Weyts.

Weyts reageert ook op het opiniestuk van Karel De Gucht in De Morgen. Daarin suggereert De Gucht dat De Wever puberaal of zelfs gevaarlijk is en vergelijkt hij De Wever met Judas.

"Wanneer gaat er eens iemand antwoorden op de congresvoorstellen, op de inhoud die wij voorstellen? Bij gebrek aan argumenten, komen Open VLD en PS blijkbaar niet meer verder dan herhaalde pogingen om de mensen bang te maken voor de N-VA. Ik vermoed dat de angst vooral bij De Gucht en co. zelf ligt, bang om de eigen postjes te verliezen", reageert Weyts.

lees ook