Beheerder Panamakanaal blijft geloven in akkoord

De beheerder van het Panamakanaal blijft ervan overtuigd dat het mogelijk is om een compromis te bereiken met het internationaal consortium dat de verbredingswerken aan het Panamakanaal uitvoert. Dat consortium, waar ook de Belgische baggeraar Jan De Nul deel van uitmaakt, kondigde vrijdag aan dat de werken worden stilgelegd omdat er geen akkoord is over de financiering van de meerkost van 1,2 miljard euro.

"We houden de mogelijkheid open om tot een akkoord te komen en daarvoor zijn we de inspanning aan het leveren", aldus beheerder Jorge Quijano.

Hij verwijst naar een nieuw voorstel tot cofinanciering dat de kanaalautoriteit ACP heeft overgemaakt aan het consortium, dat onder leiding staat van het Spaanse Sacyr. Dat voorstel "moet toelaten om het vervolg van het project leefbaar te maken", klinkt het.