Belgische tickets voor Tomorrowland uitverkocht

Alle Belgische tickets voor Tomorrowland zijn uitverkocht. Om 11 uur was de voorverkoop van start gegaan, anderhalf uur later waren tickets de deur. Het gaat om de helft van de tickets, 180.000, die werden aangeboden aan de Belgische fans die zich de voorbije weken geregistreerd hebben. De organisatie heeft ook aangekondigd dat Netsky op 18 en op 25 juli zal optreden op het festival.

Tomorrowland viert dit jaar zijn tiende verjaardag met twee festivalweekends: van 18 tot 20 juli en van 25 tot 27 juli. Enkele buurtbewoners overwegen hiertegen een klacht in te dienen, maar er komt eerst nog overleg met de organisatie.

De tickets die vandaag zijn verkocht, waren in anderhalf uur de deur uit. Om verkoop in het zwart te vermijden, werden ze op naam verkocht, maar toch zijn er op sommige websites al tickets (of liever: bevestigingsmails) bij opbod te koop aangeboden.

"Mensen proberen hun confirmatiemail met hun code soms aan tien verschillende mensen te verkopen. Maar we werken met een gepersonaliseerd systeem. Mensen moeten hun naam en gegevens doorgeven en krijgen een gepersonaliseerd polsbandje. Dat kunnen we ook controleren tijdens het festival zelf. Wanneer het polsbandje bijvoorbeeld niet overeenkomt met de identiteitsgevens, kunnen we iemand van het festivalterrein verwijderen", legt Debby Wilmsen van TML uit.

Bovendien schuimt de organisatie van Tomorrowland zelf ook de tweedehandssites en sociale media af. Wie tickets (vaak aan woekerprijzen )aanbiedt op de zwarte markt riskeert op de "zwarte lijst" te belanden. "We kunnen die tickets blokkeren en later opnieuw te koop aanbieden", aldus Wilmsen. Mensen kunnen ook dergelijke praktijken melden op het mailadres fraude@tomorrowland.be

Op 15 februari kunt u opnieuw uw kans wagen

Het andere deel van de tickets (nog eens 180.000) gaat vanaf 15 februari wereldwijd in verkoop. Wie vandaag geen ticket kon bemachtigen, kan dan nog eens zijn of haar kans wagen.

Tickets kopen voor beide weekends kan niet en de organisatie benadrukt ook dat elk ticket strikt persoonlijk is. "Vraag dus nu ook al goed de gegevens op van je vrienden als je voor hen tickets aankoopt. Na aankoop zal het namelijk niet meer mogelijk zijn om adres- of weekendwijzigingen door te voeren."