Bestand in Homs aan flarden geschoten

Het Syrische regime en de rebellen beschuldigen elkaar ervan het bestand te hebben geschonden dat de evacuatie van de burgers uit het oude stadsdeel van Homs moest vergemakkelijken. Een eerste konvooi met hulp heeft intussen de oude stad van Homs bereikt, hoewel het onderweg beschoten is.
AP2014

Vrijdagmorgen werd een bestand van 72 uur afgekondigd om de evacuatie van vrouwen, kinderen en ouderen uit het door het regeringsleger belegerde oude stadsdeel van Homs, beter te kunnen laten verlopen. Het bestand moest ook de levering van hulpgoederen vergemakkelijken. Bussen van de VN zouden in Homs ondertussen al zo'n tachtig mensen hebben weggebracht.

Vanochtend was opnieuw mortiergeschut te horen. En het Syrisch regime en de rebellen wijzen nu met een beschuldigende vinger naar elkaar.

Een konvooi van vrachtwagens van de VN is er intussen in geslaagd om voedsel, geneesmiddelen en andere hulpgoederen naar zowat 2.500 mensen in het door de rebellen gecontroleerde oude stadsdeel te brengen. Het konvooi is onderweg wel beschoten en daarbij zouden vier gewonden gevallen zijn. De rebellen en het Syrische regime geven elkaar de schuld voor de beschietingen;

Volgens een islamitische hulporganisatie is de eerste hulp intussen daadwerkelijk uitgedeeld.