Britse minister van Migratie neemt ontslag

De Britse minister van Migratie Mark Harper, die de voorwaarden voor migratie naar Groot-Brittannië wil verscherpen, heeft vandaag zijn ontslag ingediend. Hij deed dat omdat hij zelf een kuisvrouw in dienst bleek te hebben die geen geldige documenten bezat.
Harper vindt dat er voor hem als minister hogere eisen gelden.

Minister Harper had de vrouw in 2007 in dienst genomen om zijn appartement in Londen te onderhouden. In zijn ontslagbrief aan premier David Cameron zegt Harper dat de vrouw toen documenten kon voorleggen. Maar omdat hij als minister nu zelf de migratieregels wil aanscherpen, wilde hij de documenten begin dit jaar nog eens controleren en toen bleek dat het ging om valse papieren.

Hoewel hijzelf de wet niet heeft overtreden, vindt Harper dat er voor hem als minister hogere eisen gelden en daarom heeft hij beslist zich terug te trekken. Hij verontschuldigde zich bij Cameron omdat hij de regering "in verlegenheid heeft gebracht".

Premier Cameron heeft het ontslag zaterdag "met spijt" aanvaard. Hij noemde het een "eerbare beslissing".