George Clooney charmeert, zijn film veel minder

George Clooney en de cast van zijn nieuwe film "The Monuments Men" hebben de Berlinale ingepalmd met een polonaise en een fluitdeuntje. De film die hij kwam voorstellen charmeerde de pers en het publiek minder.
Invision

George Clooney heeft zijn films "The Monuments Men" voorgesteld op het Filmfestival van Berlijn. In de film over nazi-roofkunst is er een prominente rol weggelegd voor het "Lam Gods". Volgende week beleeft de film zijn Belgische première dan ook in de Sint-Baafskathedraal, waar het meesterwerk bewaard wordt.

George Clooney, die zelf een hoofdrol speelt in de film, en zijn sterrencast met o.a. Matt Damon, Jean Dujardin en John Goodman, hadden schik in hun persconferentie. Ze floten samen het muzikale thema uit de film en dansten een polonaise tijdens de fotosessie. Clooney werd door een Mexicaanse journaliste ook bewierookt om zijn sex appeal.

Minder lof was er voor zijn film. "The Monuments Men" kon op de persvisie niet echt overtuigen. De film sprankelt niet en vindt nooit de juiste toon, vinden de meeste recensenten.