"Persona non grata", staat op T-shirt van Lars Von Trier

De Deense regisseur Lars Von Trier heeft op het Filmfestival van Berlijn zijn film "Nymphomaniac I" voorgesteld. Dat deed hij niet op de gebruikelijke manier. De persconferentie liet hij links liggen. Tijdens de fotosessie liet hij zich fotograferen met het opschrift "Persona non grata" op zijn T-shirt.
Invision

"Nymphomanic" speelt al in de zalen, maar de versie die in Berlijn te zien is, is het eerste deel van de lange versie. Net als met al zijn andere films zoekt Lars Von Trier ook met "Nymphomaniac" de controverse op.

Maar zin om zijn films toe te lichten op persconferenties heeft hij niet meer, sinds hij drie jaar geleden uit Cannes werd weggestuurd na een omstreden uitspraak. Hij zei toen dat hij begrip kon opbrengen voor de persoon van Adolf Hitler. Het Filmfestival van Cannes verklaarde hem daarop "persona non grata" en wees hem de deur.

Verwijzend naar dat incident ritste de Deense regisseur tijdens de fotosessie in Berlijn zijn jasje open en toonde het opschrift "Persona non grata" dat in grote letters op zijn T-shirt stond.