"Sinds wij weg zijn bij MR, is het er een janboel geworden"

Olivier Maingain, de voorzitter van het FDF, heeft op het partijcongres uitgehaald naar PS en MR. Hij zegt dat de partijen "aanhangers geworden zijn van de ideologie van de onmacht omdat ze vooral bezig zijn met het inwilligen van de nationalistische eisen van Vlaanderen".

Maingain verwijt de regering-Di Rupo dat de socio-economische problemen in ons land niet aangepakt zijn. "PS en MR hebben een anti-sociale staatshervorming aanvaard die de deelstaten opgezadeld heeft met de problemen die de federale regering niet wil aanpakken", zegt Maingain.

Het FDF legt naar eigen zeggen wel de prioriteit bij het sociaal-economische en pleit voor fiscale rechtvaardigheid die werk en groei stimuleert.

De voorzitter maakte op het congres ook grapjes over de interne meningsverschillen bij de MR, de partij waarmee FDF vroeger in kartel zat. "We zijn blij dat we niet meer bij de MR horen. Hebben jullie gezien wat een janboel het geworden is? De ene (Didier Reynders, nvdr) zegt dat hij een droom voor Brussel heeft en de andere (Vincent De Wolf, nvdr) zegt: jij bent mijn nachtmerrie."

lees ook