Gevluchte maffiabaas opgepakt in Italië

De Italiaanse politie heeft zaterdagnacht de maffiabaas opgepakt die maandag op een spectaculaire manier ontsnapte. Dat melden de Italiaanse autoriteiten. Bij de ontsnapping kwam de broer van de man om het leven.

Domenico Cutri werd veroordeeld tot levenslang voor de moord op een Pool, die een opmerking had gemaakt over het liefje van Cutrie. De carabinieri pakten de 32-jarige Calabriër zaterdagnacht op terwijl hij lag te slapen in een Italiaans stadje niet ver van Milaan.

De agenten pakten ook een kompaan op en namen een pistool en marihuana in beslag. Cutri en zijn kompaan hadden ook pakken pasta, tonijn en andere levensmiddelen verzameld. In het gebouw was geen elektriciteit, water of gas.

De maffiabaas ontsnapte maandag toen hij werd overgebracht naar de rechtbank. Volgens de politie werd de maffiabaas bevrijd in ware commandostijl. In de schietpartij die volgde werd zeker 30 keer geschoten. Het commando bestond uit de twee broers van Cutrie. Eén van hen kwam om tijdens de schietpartij. De andere werd vrijdag ook opgepakt.