Inbreker krijgt warm onthaal en koffie

In Norsjö, een dorpje in het noorden van Zweden, heeft een koppel een sterk staaltje gastvrijheid getoond. In afwachting van de politie trakteerden ze een inbreker, die ze op heterdaad hadden betrapt, op pistolets en koffie.

Een gastvrij volk. Dat is blijkbaar het minste dat je over de Zweden kan zeggen. Ook een koppel, dat in Norsjö in het noorden van Zweden woont, heeft bewezen dat elke gast een warm welkom kan krijgen, ook al is het de meest ongenode.

Het koppel werd 's nachts wakker van gestommel in hun woonkamer. De twee betrapten daar een inbreker, die net hun woning was binnengedrongen. Het koppel kon hem overmeesteren en waarschuwde meteen ook de politie.

Maar omdat die even op zich liet wachten, besloten de bewoners dat de inbreker toch een bakje troost voor zijn mislukte inbraakpoging had verdiend. Bij de koffie kreeg hij meteen ook een paar pistolets.

lees ook