Opnieuw doden bij geweld in Bangui

In Bangui, de hoofdstad van de Centraal-Afrikaanse Republiek, zijn zeker elf doden gevallen bij nieuw geweld. Een van de slachtoffers is een parlementslid. Volgens ooggetuigen begon het geweld doordat een moslim een christelijke vrouw gedood en verbrand had.
Een Franse soldaat en een politieman nemen een mes in beslag in Bangui.

Het geweld startte zaterdagavond in het vijfde arrondissement. Vijf mensen kwamen daar om in omstandigheden die nog niet zijn opgehelderd. Zondagochtend waren in de stad plunderingen aan de gang en er stonden gebouwen in brand,

De Centraal-Afrikaanse Republiek is in de greep van het geweld sinds twee maanden geleden, toen een moslimrebellenleider een staatsgreep pleegde. Hij is intussen afgetreden. De voorbije week sloegen duizenden moslims uit de Centraal Afrikaanse Republiek op de vlucht voor christelijke milities.

Intussen zijn Franse troepen het vijfde arrondissement binnengetrokken om de rust te herstellen.