Petra, Axeela, Tisha en Yass gaan door naar halve finale "Eurosong"

Petra, Axeela, Tisha en Yass zijn de vier kandidaten die rechtstreeks doorgaan naar de halve finales van "Eurosong 2014". Vorige week kregen ook al Eva Jacobs, Axel Hirsoux, Nelson en Udo een rechtstreeks ticket. Acht kandidaten die momenteel nog niet geplaatst zijn, mogen volgende week in de callback nog strijden voor een plaatsje in de halve finale.

In de tweede aflevering van "Eurosong 2014" probeerden de laatste vijftien kandidaten de experten te overtuigen van hun zangtalent. Bart Peeters, Ozark Henry en Jef Martens gaven elke kandidaat punten. De vier met de hoogste score kregen meteen een ticket naar de halve finales. Het lijstje met Eva Jacobs, Axel Hirsoux, Nelson en Udo werd vanavond aangevuld met Petra, Axeela, Tisha en Yass (foto tekst).

Mr Jones, Bandits, Day One, de vierkoppige band die anoniem wil blijven, en Sil scoorden net niet goed genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen. Zij mogen het volgende week in de callback opnemen tegen de vier kandidaten die vorige week net niet genoeg punten kregen: Joyce, White Bird, Jessy en 2 Fabiola ft. Loredana. In die callback, meteen de eerste liveshow van het programma, worden nog vier tickets voor de halve finales uitgedeeld.

Vanaf 23 februari is er drie weken lang een halve finale te zien op één. In elke aflevering zullen vier kandidaten het tegen elkaar opnemen met een song die hen toebedeeld wordt door de experten. De finale van "Eurosong 2014" vindt op 16 maart plaats in het Sportpaleis.