Prins Charles en zoon William in de bres voor bedreigde diersoorten

De Britse Kroonprins Charles en zijn zoon William springen in de bres voor bedreigde diersoorten in het algemeen, en olifanten in het bijzonder. Ze doen dat in een videoboodschap.

Charles zegt in de boodschap dat het olifantenbestand in Afrika vooral de laatste tien jaar dramatisch is gedaald; dat er omgerekend elke elf uur een neushoorn wordt neergeknald en dat er, in Azië, naar schatting maar zo'n 3000 tijgers in het wild meer leven. Een eeuw geleden waren er dat zeker nog honderdduizend.

De noodkreet van Charles en William, waarin de Britse koninklijke hoogheden het dus opnemen voor de wilde beesten, komt er niet toevallig nu. Komende woensdag en donderdag is er in Londen een internationale bijeenkomst waarin vertegenwoordigers van vijftig landen zich over het probleem gaan buigen.

lees ook