Verdachten brand Dhaka geven zich aan

De twee eigenaren van de kledingfabriek in Bangladesh, waar twee jaar geleden 112 arbeiders bij een brand om het leven kwamen, hebben zich aangegeven bij de rechtbank. De twee eigenaren van de fabriek in de hoofdstad Dhaka worden verdacht van doodslag.
Een van de eigenaars wordt naar de rechtbank gebracht.

In totaal wil het gerecht 13 mensen vervolgen, van wie er nog vier spoorloos zijn. De twee eigenaren en de managers moeten terechtstaan omdat ze na afgaan van het brandalarm alle werknemers terugstuurden "omdat het slechts een brandoefening was".

Bovendien bleken er nauwelijks vluchtwegen te zijn in de fabriek. Daardoor zaten honderden werknemers op de hogere verdiepingen als ratten in de val. Enkele arbeiders sprongen van het dak af om niet levend te verbranden.

De twee eigenaren waren sinds de brand spoorloos. Vandaag meldden ze zich bij de rechtbank en ze werden meteen gearresteerd. De rechter wees hun verzoek om op borgtocht vrij te komen af en de twee werden in afwachting van hun proces in de gevangenis opgesloten. Ze riskeren een levenslange celstraf.