Zware sneeuwstorm eist zeven doden in Japan

Bij een uitzonderlijk zware sneeuwstorm zijn in heel Japan zeven mensen om het leven gekomen bij ongevallen en raakten duizend anderen gewond, zo meldden de Japanse media. Tokio is bedekt met een sneeuwtapijt van 27 centimeter. Volgens de nationale meteodienst viel er voor het eerst in 45 jaar zoveel sneeuw viel in de hoofdstad.

De sneeuwstorm trok van het hoofdeiland Honshu en Tokio naar het noordoosten. Daar viel in de kuststad Sendai voor het eerst in 78 jaar 35 centimeter sneeuw. Meer dan 20.000 huishoudens zitten zonder elektriciteit.

Bovendien werden 300 bijkomende vluchten geannuleerd bovenop de meer dan 740 vluchten die daags tevoren al geschrapt werden. Op de internationale luchthaven van Tokio zitten ook zowat 5.000 reizigers geblokkeerd wegens de winterse omstandigheden op de verbindingswegen met de hoofdstad, 60 kilometer verderop.

Vandaag wordt mooi en relatief zacht weer verwacht voor Tokio, maar in het noorden van land zal nog sneeuw vallen.