Eva Jacobs en Udo naar finale van "Eurosong 2014"

Eva Jacobs en Udo gaan door naar de finale van "Eurosong 2014". Zij konden tijdens de eerste halve finale het publiek overtuigen met "Nothing is impossible" en "Hero (In Flanders Fields)". De gemaskerde band Day One en Petra, die door sommigen als favoriete naar voren geschoven was, vielen af. Er volgen nog twee halve finales. Op zondag 16 maart vindt in het Sportpaleis de finale plaats.

De gemaskerde band Day One kwam als eerste aan de beurt met "Whoever you are", een nummer dat ze zelf schreven en dat ook door de experten weerhouden werd.

De band pakte uit met een opvallende act waarbij de groepsleden beeldschermen over hun hoofd hadden waarop verschillende gezichten te zien waren. De onbekende zangeres was getooid met zwarte veren. "Ik had een orgasme toen ze speelden, als dit de toekomst van Eurosong is, waw", zei Piet Goddaer. "Leuke song, leuke groove", vond Ruslana. "Ik ben gek op jouw stem, zuster." Day One kreeg uiteindelijk onvoldoende stemmen van het publiek en ging niet door. Ook de maskers vielen niet af.

Eva Jacobs bracht achter haar piano de powerballade "Nothing is impossible". "Een leuk nummer, totaal mijn genre", vond ze. Jacobs droeg een opvallende roze galajurk. Ze werd op het podium bijgestaan door drie backing vocals en twee dansers. Aan het eind van het nummer kwam ze vanachter haar piano en ging er vuurwerk af op het podium. Piet Goddaer vond het "fantastisch" en Eva Jacobs kon ook het publiek overtuigen.

Udo was in eerste instantie lichtjes ontgoocheld over de songkeuze van de experten. Hij trok zelf naar Berlijn om daar een nummer te gaan schrijven, maar die song werd het uiteindelijk ook niet. In Zweden schreef hij een lied over de oorlog: "Hero (In Flanders Fields)". Udo, in een blauw pak, stond met vijf in het wit geklede dansers op het podium. Zijn nummer is "een boodschap over vrede". Het nummer raakte een gevoelige snaar bij Ruslana, die er -ondanks de crisis in haar thuisland Oekraïne- toch bij was vanavond. Jef Martens bleef op zijn honger zitten, al vindt hij Udo wel "een ongelofelijk goede zanger". Goddaer was dan weer een beetje boos omdat Udo aan het nummer had zitten "knoeien". "Ofwel ben je voor dit nummer ofwel ben je ertegen", reageerde Udo. Het publiek was duidelijk voor.

Petra kreeg van de experten het nummer "Killer touch". "Ik heb er de Petra- en Eurosongkruiden aan toegevoegd en het is een lekker gerechtje geworden", zei Petra, die al voor de vierde keer deelnam aan "Eurosong".  Petra kondigde de act aan als "burlesk meets cartoon met een knipoog". Petra zag eruit als Roodkapje en was tegen het eind van de song enkel nog gekleed in een rode glinsterende body met franjes. Voor Piet Goddaer mocht er "nog iets meer Petra-peper en -zout op". "Zang, dans en Roodkapjeseks, Petra kan dat allemaal", zei Bart Peeters. "Maar ik miste nog een beetje killer touch bij je ensemble. Maar Petra, jij straalde zo dat het waarneembaar was op andere planeten." Ruslana vond dan weer dat Petra zich te veel geconcentreerd had op haar act en te weinig op het zingen. Ook van het publiek kreeg Petra onvoldoende stemmen en haar vierde "Eurosong"-avontuur eindigt hier.

Deelnemers tweede halve finale

  • Axeela - Chasing rainbows
  • Yass - Need you tonight
  • Sil - What's the time in Tokyo?
  • 2 Fabiola feat. Loredana - She's after my piano

Meest gelezen