"Er zal niet anders omgegaan worden met data WhatsApp"

De applicatie WhatsApp zal niet anders omgaan met data nu de dienst overgenomen is door de sociaalnetwerksite Facebook. Dat heeft Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, gezegd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De Facebook-baas uitte ook zijn ambitie om heel de wereld van internet te voorzien.

Nadat bekend raakte dat WhatsApp overgenomen werd door Facebook, maakten heel wat gebruikers zich zorgen over hoe er in de toekomst zou omgegaan worden met hun gegevens. WhatsApp is namelijk een applicatie zonder reclame. Dat terwijl Facebook net de informatie van zijn gebruikers inzet om doelgerichte reclame te kunnen laten tonen.

Zuckerberg benadrukte op de conferentie dat WhatsApp een op zichzelf staande dienst zal blijven. "We willen de dienst hetzelfde houden zoals die nu is", zegt hij. De foto's die momenteel met de applicatie verstuurd worden, worden momenteel niet op servers opgeslagen. "Dat is wat de gebruikers willen. Het zou dom zijn om dat in de weg te staan."

De CEO van Facebook uitte tijdens de keynote ook zijn ambitie om iedereen toegang te geven tot internet. "Dat is eigenlijk de reden waarom ik met Facebook ben begonnen", zegt hij. "Amper een derde van de wereld heeft toegang tot internet. Dat vergeten we makkelijk."

Vorige week raakte bekend dat Facebook de applicatie WhatsApp heeft opgekocht voor 16 miljoen dollar (11,65 miljard euro). WhatsApp is een toepassing waarmee je gratis persoonlijke berichtjes kunt sturen naar andere gebruikers. Eerder vandaag werd op het congres al gezegd dat de applicatie in het najaar ook telefoneren zal toevoegen aan de diensten.