"The broken circle" in de prijzen in Hollywood

"The broken circle breakdown" van Felix van Groeningen heeft in Los Angeles de Satellite Award voor beste internationale film gewonnen. De International Press Academy koos voor de Belgische kanshebber op een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

De Satellite Award voor "The broken circle breakdown" is een opsteker in de aanloop naar de Oscars. "The broken cricle breakdown" werd verkozen boven de andere genomineerden "Jagten" van Tomas Vinterberg en "La grande bellezza" van Paolo Sorentino.

De andere genomineerden voor de Satellite Award voor beste internationale film waren de Franse film  "La vie d'Adèle" en de Iraanse prent "The past". De Satellite Awards werden uitgereikt door de International Press Academy.

In de nacht van zondag 2 op maandag 3 maart worden de Oscars voor de 86e keer uitgereikt in Los Angeles.