"We hebben het gevoel dat mensen ons hier van in het begin begrepen"

De Britse band Editors heeft van in het begin het gevoel gehad dat de Belgen hun begrepen. Dat heeft de zanger van de band, Tom Smith, vanavond gezegd in "Café Corsari". "Het klikte hier vrij snel", zegt hij.

De band speelde vanavond voor een kleine groep mensen in een "Club 69"-concert, waar ze hun nieuwe single "Sugar" voorstelden. Volgens de zanger pakken ze zo een intiem concert niet anders aan dan een concert voor een grotere groep. "We gaan hetzelfde doen als altijd", zei Smith net voor het concert in "Café Corsari". "We spelen zowel in grote als kleine zalen. We wisselen af."

De zanger herinnert zich nog dat hun liedje "No sound but the wind" anders dan in andere landen een enorme hit werd in België. "Hier is het, net als voor ons en voor mij, een speciale song", zegt hij. De zanger zegt ook van in het begin het gevoel gehad te hebben dat de mensen in België hen onmiddellijk begrepen. "Het klikte hier vrij snel."

Enkele fans mochten tijdens het interview een vraag stellen aan de frontman. Iemand wou weten wat Smith zou doen als hij niet tot Editors behoorde. "Mijn zus, mijn ma en mijn pa zijn leerkrachten, dus misschien zou ik dat wel doen", zei hij. "Ik heb eigenlijk geen idee. Ik heb nooit iets anders willen doen. Ook op de universiteit waar ik muziektechnologie volgde wou ik niet studeren, maar wel bandleden vinden."

Nadat de laatste -vrouwelijke- fan te weten was gekomen wat Smith zoekt in een vrouw, kreeg hij van diezelfde fan nog de vraag of ze een kus kon krijgen. Smith wist zich niet meteen een houding aan te nemen, maar loste de wens in. "Wat voor een programma is dit", voegde hij er nadien fijntjes aan toe.