Acteur en regisseur Harold Ramis overleden

De Amerikaanse acteur en regisseur Harold Ramis is op 69-jarige leeftijd overleden. De man, die vooral bekend is van de films "Ghostbusters" en "Groundhog Day", leed al jaren aan een zeldzame vaatziekte. Hij stierf thuis in Chicago in het bijzijn van zijn familie.

Ramis is vooral bekend van zijn rol als Egon Spengler in  "Ghostbusters", een film over spokenjagers in New York die hij ook mee schreef. Hij speelde ook mee in "Stripers", "As good as it gets", "Knocked up" en "Year one".

De man was naast acteur ook regisseur. Hij regisseerde onder andere "Caddyshack", "Analyze this" en "Groundhog Day". Die laatste film, met onder andere acteur Bill Murray, groeide bijna onmiddellijk uit tot een klassieker.

Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.