Bpost stelt Van Gerven voor als opvolger Thijs

De raad van bestuur van bpost stelt Koen Van Gerven voor als opvolger van CEO Johnny Thijs. Dat melden Le Soir en De Tijd maandag op hun websites en kreeg Belga uit goede bron bevestigd.
BELGA

Bij bpost wil men geen commentaar kwijt, bevoegd minister Jean-Pascal Labille wil enkel kwijt dat hem een voorstel is overgemaakt. De regering moet nog haar fiat geven.

"De raad van bestuur is het inderdaad eens over een voorstel dat werd overgemaakt aan minister Labille. Hij zal nu met dat dossier in de komende dagen naar de regering gaan", zo valt te horen op het kabinet-Labille. De woordvoerster wil echter geen naam bevestigen.

Eerder lekte al uit dat Van Gerven, die al lid is van het directiecomité van het postbedrijf, topkandidaat was. Van Gerven (54) werkt al sinds juli 2006 bij bpost. Momenteel is hij directeur Mail & Retail Solutions.