Familie overleden tiener wil metropolitie aanklagen

De familie van de 15-jarige Brusselse jongen die vrijdag om het leven kwam bij een metro-ongeluk, overweegt om een klacht in te dienen tegen drie agenten wegens onvrijwillige doodslag. Volgens hen zouden zij de tiener zodanig schrik hebben aangejaagd dat hij in paniek wou vluchten en zo onder een voorbijrijdende metro terechtkwam. Dat zegt de familie vandaag in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.
archieffoto

Soulaïmane Jamili was vrijdag op weg naar huis met twee vrienden. In het metrostation Ossegem dolden ze wat en zijn boekentas belandde op de sporen. Toen hij ze ging halen, werden de drie terechtgewezen door medewerkers van de MIVB. Maar omdat Soulaïmane zijn identiteitskaart niet op zak had, werden er agenten van de spoorwegpolitie bij geroepen.

Toen liep het volgens de familie helemaal fout. "Ze werden gefouilleerd en behandeld als criminelen", zeggen ze in de krant. Volgens de familie probeerde de jongen dan in een angstreflex weg te lopen en belandde hij onder de metro. Volgens het Brusselse parket gaat het om zelfdoding. "Dit was een normale controle. Waarom die jongen sprong, is voor ons onbegrijpelijk."