Grote verkeershinder op Antwerpse ring door ongeval in Kennedytunnel

Op de ring rond Antwerpen heerst momenteel grote verkeersellende als gevolg van een ongeluk in de Kennedytunnel. Vanuit Antwerpen Noord loopt de wachttijd intussen op tot anderhalf uur.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12.30 uur in de Kennedytunnel richting Gent. "Het ging om een kop-staartbotsing waarbij 3 vrachtwagens en 4 personenwagens betrokken zijn geraakt", zegt Jan Wuyts van de brandweer. Er zijn 7 gewonden gevallen.

Via Twitter laat het Vlaams Verkeerscentrum weten dat de rijweg intussen weer is vrijgemaakt. Toch moet wie vanuit Antwerpen Noord richting Gent wil, rekening houden met een wachttijd van anderhalf uur. Ook op de E313 vanuit Hasselt is het lang wachten. De Liefkenshoektunnel is tijdelijk tolvrij gemaakt. Dat blijft nog zo tot omstreeks 15.25 uur, zegt het Verkeerscentrum nog.