Honderden Afrikanen bestormen Spaanse enclave Melilla

Honderden Afrikaanse vluchtelingen hebben maandag vanuit Marokko de in Noord-Afrika liggende Spaanse enclave Melilla bestormd. Volgens de Spaanse autoriteiten probeerden rond de 500 Afrikanen in een massale stormloop over de grensomheiningen te geraken. De Afrikanen gebruikten ongewoon veel geweld. Ze bekogelden de politie met stenen en vielen hen aan met knuppels.

Spaanse grensbewakers waren de Marokkaanse gendarmerie ter hulp geschoten om de toeloop tegen te houden. Het is voorlopig niet duidelijk of er vluchtelingen of politieagenten verwondingen opliepen. Dit was de tweede massale bestorming in zeven dagen.

Vorige week maandag waren 150 vluchtelingen erin geslaagd Melilla te bereiken. Begin deze maand zijn 15 Afrikanen omgekomen toen ze al zwemmend probeerden om via Marokko in Ceuta, een andere Spaanse enclave in Noord-Afrika, te geraken. 

Ceuta en Melilla zijn twee Spaanse gebiedsdelen op de kust van Marokko. De vluchtelingen hopen zo naar Spanje te kunnen uitwijken.