Judi Dench kan geen scenario's meer lezen

De 79-jarige Judi Dench heeft in een interview met Hollywood Reporter gemeld dat ze al enkele jaren lijdt aan maculadegeneratie, een oogziekte waarbij de gezichtsscherpte afneemt. Maar Dench denkt er niet aan om te stoppen met acteren.

Judi Dench is niet meer in staat om zelf de scenario's die ze toegestuurd krijgt, te lezen. De 79-jarige Britse actrice lijdt aan maculadegeneratie, waardoor ze niet meer kan lezen en nauwelijks nog films kan kijken.

"Ik heb er nooit veel ophef over willen maken, maar het is zwaar. Ik kan niet meer lezen en schilderen zoals vroeger. Op een of andere manier sla ik me er wel doorheen", aldus Dench in Hollywood Reporter.

De actrice laat zich graag scenario's voorlezen, wat ze ook al deed toen ze wel nog kon lezen. Dench won in 1999 de Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor haar rol in "Shakespeare in love". Volgende week kan ze haar eerste Oscar voor beste actrice winnen met haar vertolking in "Philomena".

Meest gelezen