Kempense Noord-Zuid-verbinding geopend

In Kasterlee is gisteren een belangrijk deel van de Kempense Noord-Zuid-verbinding voor het eerst in gebruik genomen. Het gaat om de tunnel onder het natuurgebied Hoge Mouw en een nieuwe weg tot aan de Ring rond Geel.

De tunnel en de nieuwe weg zorgen er voor dat het verkeer tussen Turnhout en Geel vanaf vandaag niet langer door het centrum van Kasterlee en de Geelse deelgemeente Ten Aard moeten.

Burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee: "Er werd al 40 jaar over gesproken, nu is het eindelijk zover. Nu kunnen we ook werk maken van de heraanleg van het dorpscentrum. Dat zal gebeuren op maat van de bewoners, de bezoekers, de toeristen en de trage weggebruikers. Zo kunnen we er meer een belevingsplein van maken dan het nu is." De festiviteiten aan de nieuwe tunnel in Kasterlee lokten gisteren meer dan 5.000 geïnteresseerden.